Novi Aqua Star podvodni skuter

PLANTATION, Florida - temeljen na uspjehu jednosjednog AS1 modela, Aqua Star je predstavila dvosjedni skuter, AS2. Nakon dugog planiranja,  dizajniranja i inženjeringa, sada je stvarnost. Sada i parovi mogu uživati u podvodnom iskustvu zajedno. AS2 je savršeno stvoren za parove koji žele istražiti podvodna čudna u veoma sigrunom okruženju. Obje osobe su slobodne izaći, proplivati okolo i opet ući unutra.

Ronilačka kaciga je lijepo uklopljena u skuterovo tjelo; vozačeva glava ide unutar zračne komore unutar kacige koja konstantno dobavlja zrak iz ronilačkih boca, koji traje 70 minuta, smještenih na prednjem djelu skutera. Kaciga posjeduje ravano staklo otporno na maglenje, 99% distorzije dajući čisto podvodno iskustvo, čime se smanjuje štetan osjećaj obično povezan s ranijim modelima.

Novi Aqua Star skuteri su glađi, brži i lakši  (AS1 72kg te AS2 36kg) od ranijih modela koji su trenutačno u uporabi. Korištene su zadnje inovacije u tehnologiji, dizajnu i kvaliteti u izradi ovoga skutera.

Svaki skuter je pokretan s dva električna otora, jedan za prednje kretanje, a drugi za vertikalno kretanje, pružaju preciznu kontrolu, manevriranje i sigurnost. Obje kontrole funkcioniraju kao na tipičnom motociklu, smjer kontroliramo upravljačem a gumbima brzinu i dubinu. Mjerila za pritisak i dubinu su na kontrolnoj ploči.

S brzinom od 5 km/h i dubinom do 12 metara, vozači imaju pristup plitkim grebenima i špiljama. Motori su pokretani punjivim baterijama koje mogu trajati do 2 i pol sata, što znači da su veoma ekološki te da nema nikakve štete podvodnom ekosistemu. 

Novaci mogu ovladati kontrolama na tečaju koji može biti završen samo u nekoliko minuta. Oni koji nisu dobri plivači ili ako imaju manje sposobnosti mogu voziti skuter čak i s naočalama ili kontaktim lećama. Nije potrebna ronilačka dozvola niti iskustvo. Ronioci spasioci kontroliraju zaranjanje i izranjanje u vodu, onda imate punu kontrolu nad smjerom. Konop prikvačen na plutaču štiti skuter od utjecaja vanjskog svijeta.

"Ovo jedinstveno podvodno iskustvo je veoma sigurno i definitivno nešto što trebate probati barem jedanput u vašem životu", kaže Gary Gordon, predsjednik Aqua Star SAD. "To je nevjerojatno iskustvo koje vam otvara oči u čudesni novi svijet. Scene su nevjerojatne s brojnim vrstama riba s nizom raznh boja i šara, to je podvodni tropski raj. Te ako s sobom ponesete vodootpornu kameru, vaše će iskustvo sigurno trajati cijeli život".