Ovaj vikend svi na bazen Utrine - 7. Submania Apnea Cup Zagreb 2011

Već sedmu godinu za redom ronilački klub Submanija organizira u Zagrebu najveće natjecanje u ronjenju na dah. Uz Submanija ekipu koja već godinama radi odličan posao, organizaciji su Zagrebački športski savez i Zagrebački ronilački savez.

Bazen Utrine će ovaj vikend standardno biti pun najboljih freedivera iz Hrvatske i regije. Svjetski i europski prvaci i rekorderi, dobitnici svih medalja koje se mogu dobiti u ronjenju na dah, crème de la crème svjetskog freedivinga. Nabrojat ćemo samo neke od kojih možemo i ovaj vikend očekivati vrhunske rezultate; Goran Čolak, Lidija Lijić Vulić, Dajana Zoretić, Branko Petrović.

Uz već dokazana imena ronjenja, vrlo nam je drago da se pojavljuju i 'neki novi klinci' koji će po prvi put nastupiti na nekom od natjacanja.

Preronjavanje četri olimpijska bazena i držanje daha preko 7 minute su uobičajena pojava na ovakvim natjecanjima. Ulaz na bazen je slobodan, a slobodnih mjesta na tribinama je uvijek previše.


Natjecanje ove godine po prvi put počinje već u petak, a nastavlja se u subotu.

Petak, 18.11.

21:30    Početak natjecanja u disciplini dinamika bez peraja (DNF)

Subota, 19.11.

10:00    Početak natjecanja u disciplini statika (STA)
12:10    Kraj natjecanja u disciplini statika (STA)
17:00    Početak natjecanja u disciplini dinamika s perajama (DYN)
19:10    Kraj natjecanja u disciplini dinamika s perajama (DYN)
20:30    Objava službenih rezultata
21:00    Dodjela nagrada – Bazen Utrina

 

Ovo natjecanje će biti specifično i po tome što će se po prvi put putem društvenih mreža pratiti natjecanje u ronjenju na dah. Bivši natjecatelj i rekorder Mario Žužić će uživo s bazena Utrine pratiti i izvještavati nas te biti up-close & personal s našim najboljim roniocima.

Follow Twitter hashtag: #submania

Priča: Mario Žužić Foto: Dražen Gorički